Usch för regn...

Idag var det tänkt att det skulle grejas med inoljning av altan och att lasera utemöblerna. Fast åt vädrets makter går inget att göra. Det bara vräker ner. Hann i alla fall att högtryckstvätta eländet innan regnet kom. Kul inte sant?
Köpte lite växter på ICA? Så de fick planteras mella skurarna. Är väll i ärlighetens namn inte helt nöjd med hur det blev men vad gör man när det inte ges någon betänketid. Här gällde det att vara blixtsnabb så att man inte blev heldränkt av allt detta regn.
Moloken och blöt ska jag nu snart göra tjockpannkaka. Till det får det nog bli massor med sylt och grädde.Mmmm

See you...

Hemma igen...

Här på bloggen har det stannat upp lite ett tag. Precis som livet, plötsligt, abrupt och utan förvarning kan det bli helt stilla.
Tänker på vad som kunnat hända om inte OM fanns...
Det jag funderar på är givetvis det omtumlande som vi i familjen varit med om de senaste veckorna. Det som upptagit all vår kraft och energi. Nämligen när något helt enkelt händer som inte får hända. Vår stora tjej blev plötsligt allvarligt sjuk i något som vi aldrig hört talas om.
TACK till sjukvårdens alla pusselläggare som förstod vad felet bestod av....i rättan tid. 
Nu efter operationen vet vi att vår flicka också kommer att möta en ljus och frisk framtid. Även om det krävs en hel del vila från hennes sida ännu ett tag framöver.....

Brr....

Hej svejs, sitter nu och värmer fingrarna vid tangentbordet. jag känner mig så frusen så ni kan inte ana.
Tog mig en stärkande men ack så blåsig promenad ner till vattenskidklubben. Där var redan Tomas och Emelie för att träna lite. Hur kan hon ens fundera på att åka i denna snålblåst? Det är 12 grader varmt i alla fall, svarar hon på det...hujeda mej...
Själv byltade jag på mig en tjock jacka och ändå frös jag...
Jaja vattenskidor är nog inget för frusna människor det kan jag lugnt konstatera en sån här dag.


Det blåste enormt mycket men inte hindrade det Emelie...


Då kan det gå så här....brr..


Båtföraren Tomas i alla väder...

Aj, aj, aj......

Sitter här med tandvärk. Eller snarare värk efter tandborttagningen som ägde rum igår. Det är bättre än igår och inte ens i närheten av värk när jag opererade bort visdomdstanden för ett år sedan. Fast lite synd om mig tycker jag nog att det är, självömkan får man ägna sig åt ibland.
Måste försöka komma förbi tanken på att det gör ont , jag ska ju jobba ikväll och det på en grupp där jag inte känner mig så hemma ännu. Det är bara att bita ihop(Inte bokstavligt då!)
Skulle berätta om valborg om jag inte missminner mig.
Kvällen började i Bengtstorp hos några vänner. Vi blev välkomna dit eftersom  vår egen dotter ville ha grillfest för sina kompiar hemma i vårat hus. Föräldrar fick då ej närvara och det förstår jag inte. Vi är väll inte pinsamma, eller ?
Jag ska inte klaga de hade städat upp så fint och det fanns inga spår av någonting! Hmm det var kanske det som var det konstiga....
För att återgå till kvällen. Efter middagen och trevligt sällskap i Bengtstorp styrde vi näsan till den traditionella majbrasan i Gyttorp. Där var det mycket folk som vanligt, en hel del var väldigt onyktra( inte bara ungdomar)
Hampus ville naturligtvis vara längst fram vid brasan och tur var väll det. Annars hade vi missat alltihop.
Som alla vet var det väldigt torrt ute och i södra Sverige hade det till och med blivit eldningsförbud så torrt var det.
Jag tyckte på en gång när vi stod där längst fram att det såg farligt ut. Elden hade spridit sig över det torra gräset och tre björkar kändes farligt nära elden. Såg förvisso hur några "grabbar" kastade hinkar med vatten på ena sidan om elden men inte på den sida där elden sakta men säkert spridit sig mot björkarna. Till slut blev det som jag och några till stått och diskuterat. Björken närmast brasan började brinna!!
Då kom ett par killar med vatten i hinkar! Om några vattendroppar kom på elden så har jag inte överdrivit. Publiken fullkomligt skrattade åt släckningsförsöket.
För att göra en lång pinsam historia kort så slutade det hela med att björken fick sågas ner och läggas i sjön!
Jaja allt detta gjorde att allt blev fruktansvärt försenat och när äntligen fyrverkerierna stund var kommen var lilleman väldigt trött och sliten och ville bara hem...
Nog om detta nu tror jag minsan att det är dags att fixa sig för att sedan åka och handla. Jag ska som sagt jobba lite senare idag.
Först blir det nog en värktablett så jag kan fungera och tänka som folk igen.

see you...

Söndag...

Snart dags för lite hederligt arbete på Rosendahl igen men först en stund vid datorn för lite uppdateringar.
Idag har vi cyklat tur och retur till Hampus simning och det gick väll som väntat. Lite skrubbsår här och där.
När ska han lära sig att när man cyklar så cyklar man och ingenting annat! Näe han ska titta på allt möjligt, helst titta bakom sig. Sedan ska det klias på smalbenen samtidigt som man cyklar. Då blir det en sak för mycket att hålla ordning på och ja då cyklar han omkull.
Det fick bli en tur till lågpris för en glass och sedan blev det bra igen...puh.
Skulle kanske berätta om fiaskot i Gyttorp på valborg men hinner inte det idag. Kanske , kanske berättar jag om det en annan dag så nu har jag en jätte cliffhanger till nästa inlägg, oj, oj, oj....

See you...

RSS 2.0